Over Anthony’s Putsch

Fam.In mei 2012 debuteerde Theun Supheert als zanger en liedjesschrijvermet Anthony’s Putsch. Anthony’s Putsch is een persoonlijke revolutie op de vierkante centimeter. Theun, al jaren actief als drummer, bewoog zich met deze formatie van het drumstel naar de frontmicrofoon. Hijneemt zijn beide zussen mee en brengt daarmee ook een kleine familiaire revolutie teweeg voor de Supheerts, die hun muzikale inborst tot dan toe goed geheim hadden gehouden.

Anthony’s Putsch maakte een vliegende start. De single The Worst Day werd veelvuldig gedraaid door Frits Spits en Hans Schiffers op Radio 2. Live werd er op de radio gespeeld bij o.a. Tros Muziekcafé en Nachtegiel. The Worst Day stond een half jaar lang in de Noord19, de hitlijst van Radio Noord en werd uiteindelijk uitgeroepen tot grootste hit van Groningen in 2012. Daarnaast werd er veel live gespeeld; onder meer op het Bevrijdingsfestival, Festival der Aa, Festifarm, Swingin’ Groningen, Eurosonic en Noorderzon.

In februari 2014 zag de EP Hapiness and other woes het levenslicht. Met daarop onder andere de single “King of the world”. Deze release ging gepaard met een clubtour en een druk festivalseizoen. Ook deze plaat bleef niet onopgemerkt. Anthony’s Putsch werd verkozen tot Radio 2 Talent en werd veelvuldig gedraaid op 3FM als Gerard Ekdoms persoonlijke favoriet.

In 2015 was het aanvankelijk even wat stil rondom de band. Theun is het afgelopen jaar vader geworden van Doris en was druk met het bouwen van een nieuwe studio. Maar tussen de poepluiers en de gipsplaten zijn er ook nieuwe nummers geboren. Anthony’s Putsch komt dus met een nieuw repertoire en een opzwepende liveshow die staat als een huis.

Anthony’s Putsch is: Theun Supheert – Lead vocals / Marielle Supheert – Backing vocals / Lienke Supheert – Backing vocals / Wietze Koning – Guitar / Remko Deijl – bas / Bert Kuipers – keys / Elmer Bergstra – Drums.

Anderen over Anthony’s Putsch:

“Waarom weet je soms niet, maar dit ontroert mij. Theun Supheert is de man achter dit verrassende eigen geluid van Anthony’s Putsch. Verrassend sterk deze plaat, met in onze oren ook een paar hitgevoelige nummers. ”
Frits Spits in De Strepen van Spits – Radio 2

“Dit draaien we maar al te graag op Radio 2!”
Bert Haandrikman in Tijd voor Twee – Radio 2

“Ik heb het liedje al eerder gedraaid, maar infectieus is het wel.”
Hans Schiffers in Schiffers.fm – Radio 2

“In Groningen gonst het al een tijdje en vanaf nu is de redactie bij LiveXS ook besmet met de klanken van Anthony’s Putsch. De negen songs tellende cd opent met het wonderschone, beetje beatleske Find Your Way. Tweede song The Worst Day is tevens de single van deze uitstekende cd en zou zomaar kunnen worden opgepikt door een radiostation. Zalige zomerse klanken a la Beef waarbij Theun’s stem een beetje hees, bijna zwoel je grijpt.”
Recensie LiveXS – Wilbert Stuifbergen

“Met hun uitstapjes naar ska en de tussen twee dames en een frontman gedeelde zang weet Anthony’s Putsch knappe liedjes neer te zetten die bij iedereen een glimlach op het gezicht zouden moeten brengen”. Recensie – 3voor12 ES/NS 2016