Antony’s Putsch

Artist
Antony's Putsch
Released
2012
  1. -:-- / -:--
  2. -:-- / -:--
  3. -:-- / -:--
  4. -:-- / -:--
  5. -:-- / -:--
  6. -:-- / -:--
  7. -:-- / -:--
  8. -:-- / -:--
  9. -:-- / -:--

Het gonst al een tijdje door de Groningse muziekscene. Anthony’s Putsch, de veelbelovende formatie rondom Theun Supheert. Theun Supheert (1977) groeide op in de uitgestrekte leegte van de Groningse grasvlakten. Hij was tot nog toe actief als drummer (o.a. Andre Manuel en de Ketterse fanfare, Ernst Jansz). Met Anthony’s Putsch debuteert hij als zanger en liedjesschrijver.

Anthony’s Putsch is naast een grote brok muzikale autonomie ook een familiestuk. De twee zussen Supheert tekenen voor de backing vocals. Vader Supheert draagt bij op accordeon. Door de gehele plaat stroomt muzikaal Supheert bloed, aangelengd met de bevlogen inbreng van Wietze Koning op gitaar, Remco Deijl op bas, Bert Kuipers op piano en gastmuzikanten Tiedo Groeneveld op akoestisch gitaar en Gerco Aerts op contrabas. Met Anthony’s Putsch doorbreekt Theun de bescheidenheid van een Gronings gezin. De muzikaliteit en het talent van de Supheerts bleef tot nog toe verstopt achter de bijkeukendeuren van de boerderij waar hij opgroeide.

Anthony’s Putsch is een persoonlijke muzikale minirevolutie. Het resultaat: melodieuze bekentenissen in de vorm van licht melancholische, warmbloedige, compromisloze onderbuikmuziek.